08 juli 2014

Uteserveringar

Sommaren är här, uteserveringarna proppfulla med klingande glas och porslin. Plötsligt är det helt okej att ta sej en öl i solen när shoppingkassarna blir för tunga, vintertid får man fukta strupen med valfri varm dryck eller läsk för annars har man säkert alkoholproblem. 
Men inget svalkar väl bättre än en öl i ett immigt glas? 😉

Men mej hittar man inte på uteserveringarna. 
För det första är jag inte ens en sån där som sitter o fikar och njuter, men att sitta i solen med en kall öl är trevligt...men inte på uteserveringar. 
Anledningen stavas f-å-g-l-a-r! För när caféborden åker ut på gatan kommer även fikasugna duvor och småsparvar (måsarna skriker avundsjukt uppifrån). 
Det går helt enkelt inte! Rätt vad det är spatserar det en duva kring fötterna på en och då är det ju bara att kasta sej skrikandes, gråtandes, panikslaget ut över räcket runt uteserveringen. Kanske en svimning som grand finale, vem vet? 

Så nej, jag dricker hellre då hellre något svalkande stående en bit bort så man har uppsikt över vart fjäderfäna håller hus, och tittar avundsjukt på alla som kan dricka en öl och ta det lugnt en liten stund. 

Uteserveringar är inte till för folk med fågelfobi helt enkelt. 
Inte sitta under ett träd, promenera i skogen, stora städer, bondgårdar, stränder eller Ajtté i Jokkmokk heller. 


Inga kommentarer: